Termeni și condiții

 1. Informații personale

Sunteți de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va începe imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute.

 1. Securitatea datelor personale

Datele dumneavoastră personale vor putea fi utilizate de către Străbuna – Cultură de stradă pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, poșta sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.

Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii.

Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. Străbuna – Cultură de stradă se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și Străbuna – Cultură de stradă.

Acest site foloseste măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru.

Străbuna – Cultură de stradă se obligă să respecte drepturile dumneavoastră conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastră trimisă la adresa Str. Magurele, nr 35, Arad, România, se obligă: să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date; sa înceteze prelucrarea datelor dumneavoastră personale.

Străbuna – Cultură de stradă certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numară (enumerarea neavând un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere Străbuna – Cultură de stradă să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastră personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a cere Străbuna – Cultură de stradă să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere Străbuna – Cultură de stradă să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
 4. În cazul plăților online, plata serviciilor de pe acest website este efectuată prin intermediul soluțiilor de plată online oferite de PROCESATORUL DE PLATI

În vederea eliminării riscului ca datele dumneavoastră să intre în posesia și să fie folosite abuziv de terțe persoane:

Străbuna – Cultură de stradă și PROCESATORUL DE PLATI garantează securitatea sistemelor informatice.

Informațiile privind datele cardului bancar (număr de card, data expirării etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele Străbuna – Cultură de stradă sau pe serverele PROCESATORUL DE PLATI.

În cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastră, sunt introduse direct în sistemele Visa sau MasterCard, iar în cazul în care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o bancă certificată în sistemul 3D Secure, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă știută numai de dumneavoastră, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM.

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI WWW.CULTURADESTRADA.COM SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL WWW.CULTURADESTRADA.COM, VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.CULTURADESTRADA.COM ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

 1. Copyright

Întregul continut al site-ului culturadestrada.com – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date – este proprietatea Străbuna – Cultură de stradă și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Străbuna – Cultură de stradă a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

 1. Accesul la site

Străbuna – Cultură de stradă garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Străbuna – Cultură de stradă fără acordul scris prealabil al acesteia.

 1. Descrierea serviciilor

De completat de către comerciant.

 1. Preț

PFA – neplatitor de TVA

 1. Plata serviciilor

Plata serviciilor conform acestor Termeni și Condiții se poate efectua online, cu cardul. Plata se poate realiza prin card de credit/debit.

Daca plata se face online, cu cardul de credit/debit este necesar sa completați un formular cu datele despre acesta. Daca tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă oferă informațiile relevante pentru comandă.

Străbuna – Cultură de stradă acceptă plata cu următoarele carduri de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plată card-ul bancar de credit/debit, comanda dumneavoastră va fi procesată imediat.

 1. Litigii

Orice litigiu aparut în legătură cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române. Fiind de acord cu aceste Termene și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

 1. Procedura comenzi

Dupa plasarea comenzii de catre client, website-ul trimite un raspuns automat de primire a acesteia.
Se va verifica disponibilitatea produsului si corectitudinea pretului, dupa care se va contacta clientul telefonic sau prin e-mail pentru a confirma comanda de catre unul din angajatii magazinului Străbuna – Cultură de stradă.
Odata confirmata, se procedeaza la efectuarea platii de catre client, iar dupa confirmarea platii se va livra produsul.

Termeni și condiții

Termeni și condiții pentru magazinul online

 1. Societate, contact:
  1. 1. Magazinul online operat pe Internet la adresa www.culturadestrada.com este deținut de Dobre A. Cosmin Persoană Fizică Autorizată, având sediul în Arad, strada Măgurele, nr.35, înmatriculată la Registrul Comerțului din Arad sub nr. F2/1159/2018 având CUI 40135589.
  1. 2. Clientul poate contacta entitatea care deține magazinul, astfel:
 1. Reguli Generale pentru folosirea magazinului online Străbuna Cultură de stradă:
  1. 1. Magazinul online poate fi folosit doar de către persoane care au cel puțin 18 ani.
  1. 2. Orice persoană sub vârsta de 18 ani poate folosi magazinul online numai cu acordul parinților sau tutorelui legal.
  1. 3. Orice persoană care se înregistrează și cumpără în magazinul online își furnizează datele personale și este de acord ca ele să fie prelucrate de Străbuna Cultură de stradă în condițiile definite în Politica de Confidențialitate.
  1. 4. Pentru a confirma corectitudinea datelor furnizate în procesul înregistrării în magazinul online, Clientul primește un e-mail cu username și o parolă provizorie.
 1. Plasarea comenzii:
  1. 1. Comenzile sunt acceptate prin www.culturadestrada.com.
  1. 2. Produsele din magazinul online sunt inscripționate în mod specific. Website-ul include informații despre caracteristicile produselor, prețurile lor, materialele din care sunt confecționate și măsura (dacă este cazul).
  1. 3. Când comandă un produs, Clientul îl selectează într-o manieră specifică acelui produs, stabilind în particular măsura (dacă este cazul) și cantitatea de produse comandate.
 1. Cum să cumperi în magazinul online – ghid detaliat:
  1. 1. După selectarea produsului dorit, Clientul trebuie să selecteze opțiunea „Add to cart”.
  1. 2. Produsul este adăugat automat în „Cart”, a cărui iconiță este vizibilă pe bara de navigare din partea dreaptă de sus a paginii. Clientul poate oricând verifica coșul de cumpărături făcând click pe iconiță și apăsând „View cart”, prin care se deschide o fereastră separată în care sunt arătate toate Produsele selectate de Client.
  1. 3. Prin selectarea opțiunii „Proceed to checkout” se va deschide o pagină în care Clientul va trebui să introducă toate datele pentru încheierea comenzii și livrarea produselor.
  1. 4. Clientul poate alege plata prin: Paypal, transfer bancar, ramburs (pe teritoriul României) sau online prin EuPlătesc cu card bancar (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro).
  1. 5. Finalizarea Comenzii se realizează făcând click pe iconița „Place order”.
  1. 6. După activarea iconiței „Place order” și dacă Clientul a ales plata online – după ce face plata prin PayPal sau EuPlătesc, Clientul este redirecționat pe pagina care confirmă comanda; din această pagină poate fie să continue cumpărăturile, fie să meargă la sumarul comenzii.
  1. 7. Dacă plata online a fost aleasă ca metoda de plată (transfer bancar sau plată cu cardul prin PayPal sau EuPlătesc), plata trebuie efectuată imediat după ce comanda a fost efectuată. Dacă Străbuna Cultură de stradă sau entitățile participante la tranzacție (PayPal sau EuPlătesc) nu primesc plata, comanda este considerată a nu fi fost efectuată corect, ceea ce înseamnă că nu va fi procesată și că nu există un contract. În această situație, Clientul va trebui să efectueze o nouă comandă.
  1. 8. În orice etapă a plasării comenzii, până la efectuarea plății, Clientul poate anula o Comandă prin întreruperea procesului și părăsirea website-ului. O comandă a cărei plasare nu a fost finalizată, nu va fi procesată și nu va naște niciun fel de obligații pentru proprietarul magazinului online.
  1. 9. Imediat după finalizarea comenzii, Clientul va primi un e-mail de confirmare a comenzii, la adresa pe care a specificat-o în detaliile de înregistrare. E-mailul va cuprinde un număr individual al comenzii care va putea fi folosit, spre exemplu, pentru verificarea statusului comenzii. Confirmarea va include o recapitulare a Produselor, prețului și modalității de plată alese, precum și a locului, modalității și costurilor de livrare. Până la confirmarea Comenzii, proprietarul magazinului online nu are față de Client obligația de livrare a produselor.
  1. 10. Străbuna Cultură de stradă poate contacta Clientul, fie la adresa de e-mail, fie la numărul de telefon indicate, în scopul de a clarifica orice îndoială, de a confirma efectuarea comenzii sau cu privire la orice problemă în legatură cu procesarea comenzii.
 1. Prețurile:
  1. 1. Prețurile în magazinul online, stabilite în euro, sunt prețuri brute, fără TVA (PFA neplătitor de TVA).
  1. 2. Prețul produsului se majorează cu taxele de livrare, evidențiate separat, care depind de modalitatea aleasă pentru livrare.
  1. 3. Prețul arătat în comanda finalizată și plasată, așa cum este confirmat ulterior prin e-mail-ul de confirmare a Comenzii, este prețul final, obligatoriu atât pentru Străbuna Cultură de stradă cât și pentru Client. Prețul arătat în comanda finalizată, plasată și confirmată nu se va schimba, indiferent dacă ulterior acelui moment Străbuna Cultură de stradă modifică prețul acelor Produse sau realizează anumite campanii promoționale, oferte speciale, campanii de soldare, care cuprind și Produsele.
  1. 4. Străbuna Cultură de stradă își rezervă dreptul de a schimba prețul produselor existente în magazinul online, să lanseze noi produse, să lanseze și să anuleze oferte speciale pe website-ul magazinului sau să le modifice, în conformitate cu prevederile Codului Civil și ale altor legi aplicabile.
 1. Disponibilitatea produselor comandate:
  1. 1. Toate produsele oferite în magazinul online sunt în stoc.
  1. 2. Deși proprietarul magazinului se asigură permanent că toate produsele de pe website, marcate ca atare, sunt disponibile, pot exista situații excepționale (spre exemplu în cazul unor comenzi simultane; în cazul unor defecțiuni de ordin tehnic apărute în administrarea magazinului online etc.) în care un produs să fie totuși indisponibil, astfel incât comanda să nu poată fi acceptată. Într-un astfel de caz, Clientul va fi informat că nu s-a putut procesa comanda.
  1. 3. Fișa produsului include informații complete cu privire la gama de măsuri.
 1. Imposibilitatea de a procesa o comandă:
  1. 1. Dacă un produs nu este disponibil în stoc sau comanda nu poate fi procesată din orice alt motiv, Clientul va fi notificat prin e-mail sau la telefon despre orice problemă legată de procesare și posibile soluții.
 1. Livrarea:
  1. 1. Livrarea Produselor comandate pe acest website se va efectua atât pe teritoriul României, cât și în Uniunea Europeană.
  1. 2. În cazul în care Clientul alege să plătească în numerar la livrare (pe teritoriul României), procesarea comenzii începe imediat după plasare. În cazul în care Clientul folosește o metodă de plată transfer bancar sau online (PayPal sau EuPlătesc), procesarea comenzii începe după ce a fost confirmată creditarea contului Dobre A. Cosmin PFA (prin intermediul PayPal sau EuPlătesc) cu 100% din suma datorată pentru comandă – acesta este momentul de la care începe să curgă termenul de livrare a produselor către Client.
  1. 3. După ce Clientul a primit confirmarea prin e-mail a comenzii, aceasta va fi livrată de noi Curierului și vă va fi livrată de către Curier într-un termen de 3 și 10 zile lucrătoare pe teritoriul României și între 10 și 20 de zile lucrătoare în UE de la confirmarea comenzii sau de la momentul în care contul Dobre A. Cosmin PFA este creditat cu 100% din valoarea comezii în cazul plăților efectuate online. Termenul de livrare poate fi mai lung în perioadele de soldare ori ale campaniilor speciale. Zilele lucrătoare sunt de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.
   În momentul livrării de către noi a Comenzii către Curier veți primi o înștiințare în acest sens prin e-mail sau sms la adresa, respectiv numărul de telefon furnizate. În cazul în care din indiferent ce motive termenul de livrare arătat anterior nu va putea fi respectat, veți fi contactat prin e-mail și informat cu privire la termenul efectiv de livrare.
   Pentru livrare veți fi contactat în prealabil de către Curier, căruia consimțiți să ii furnizăm datele dvs. de contact în acest scop. La primirea Comenzii veți prezenta un act de identitate valid și veți semna AWB-ul/bonul de primire.
   În cazul în care nu se reușește livrarea coletului după două încercări, coletul ne va fi returnat, urmând să suportați costurile și consecințele returnării.
  1. 4. Livrarea se va efectua prin intermediul Sameday (România) și Fan Courier (România și Uniunea Europeană).
  1. 5. Taxele de livrare sunt cele menționate în rubrica specială la momentul finalizării și plasării Comenzii, așa cum sunt confirmate ulterior prin e-mail-ul de confirmare. Prin finalizarea și plasarea Comenzii sunteți de acord cu plata acestor taxe împreună cu Prețul Produselor. Taxa de livrare se aplică pentru fiecare colet în parte, cu o valoare mai mică de 80 euro.
 1. Facturare și plata:
  Pe baza datelor furnizate la înregistrarea Contului, proprietarul magazinului online va emite către Client factura în format electronic și o va trimite Clientului la adresa de e-mail furnizată de acesta. Clientul declară că înțelege și acceptă expres o astfel de modalitate de facturare.
  Moneda de tranzacționare este Ron și conversia se face la cursul BNR în momentul în care alegi să finalizezi comanda.
  Plata se poate face exclusiv în modalitățile indicate în procedura de efectuare a comenzii, respectiv:

  1. 1. În numerar, la livrarea coletului, doar pe teritoriul României. Plata se face reprezentantului Curierului în momentul primirii coletului. Este indicat (dar nu obligatoriu) să aveți suma exactă de numerar.
  1. 2. Străbuna Cultură de stradă acceptă transfer bancar, sau tranzacționarea online a plăților prin PayPal sau EuPlătesc. În cazul tranzacțiilor online, Clientul este în siguranță redirecționat către website-ul operatorului de plăți. Operațiunea de plată are loc între Client și operatorul de plăți selectat.
  1. 3. Străbuna Cultură de stradă nu acceptă transferuri tradiționale, astfel încât Clientul nu va primi niciun număr de cont bancar în care să transfere banii, spre ex. prin mandat la un oficiu poștal.
  1. 4. Clientul trebuie să dețină un card care îi permite să efectueze plăți online. Plata cu cardul este efectuată prin intermediul PayPal sau EuPlătesc. Operațiunea de plată se realizează între Client și operatorul cardului Clientului.
   Debitarea cardului/contului dvs. se realizează numai după ce ați finalizat și plasat comanda. Pentru siguranța dvs., toate tranzacțiile sunt criptate. În momentul în care tranzacția cu cardul este aprobată, suma de plată este blocată imediat pe card/în cont și va fi debitată din contul dvs. în momentul în care vi se expediază de către vânzător prin e-mail confirmarea comenzii. În cazul în care, indiferent din ce motive, tranzacția cu cardul/prin utilizarea serviciilor EuPlătesc eșuează/nu este efectuată, comanda dvs. este anulată automat, iar proprietarul magazinului nu mai are nicio obligație față de dvs. În acest caz va trebui să reluați procedura de comandă și să furnizați un mijloc de plată valabil, dintre cele acceptate, arătate în procedura de comandă.
   Dacă ai ales metoda de plată Online prin EuPlătesc cu card bancar este necesar să completezi un formular cu informațiile despre cardul tău în pagina securizată a procesatorului de plăți.
   Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului 3D Secure elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. 3D Secure asigură în primul rând ca nici o informație legată de cardul tău să nu fie transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.
   Important de știut! Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!
   Nu se acceptă carduri cadou ca forme de plată!
  1. 5. Vă rugăm să aveți grijă la e-mail-urile de tip phishing! Proprietarul magazinului online nu vă va notifica niciodată că a schimbat contul pentru efectuarea plăților și că un transfer tradițional este cerut.
   Străbuna Cultură de stradă nu vă va cere niciodată să ii furnizați date bancare, datele cardului dvs. sau informații similare, prin e-mail sau telefon și nici nu vă va contacta telefonic sau vă va trimite un e-mail care să vă indice un alt cont bancar de efectuare a plății sau să vă solicite plata cu mandat poștal sau altă modalitate de plată neprevăzută în Termeni și condiții. În eventualitatea în care veți primi o astfel de solicitare, nu trebuie să efectuați plata sau să răspundeți la e-mail ci să îl redirecționați, nemodificat, către Străbuna Cultură de stradă la adresa office@culturadestrada.com.
   Informații despre efectuarea unei plăți vă vor fi solicitate de Străbuna Cultură de stradă doar în mod excepțional ca rezultat al unei solicitări ce ne-a fost adresată de dvs. sau când apar probleme cu o comandă lansată de dvs. Atunci când vă vom solicita date cu caracter personal prin e-mail, vă vom ruga întotdeauna să ne contactați telefonic înainte de furnizare sau să ne scrieți, folosind coordonatele indicate la secțiunea Contact.
   Dacă primiți un mesaj prin care vă sunt solicitate (aparent) din partea noastră date specifice cu caracter personal prin intermediul unui link, nu răspundeți, nu dați curs celor solicitate, nu faceți click pe link și ștergeți imediat e-mailul respectiv deoarece este un posibil e-mail de tip phishing având ca scop furtul de identitate și/sau infectarea computerului dumneavoastră cu un virus/alt atac cibernetic.
 1. Momentul încheierii vânzării. Transferul proprietății și riscurilor:
  1. 1. Informațiile disponibile pe website-ul www.culturadestrada.com nu constituie o ofertă în înțelesul Codului Civil, nu constituie un pre-contract sau alt angajament al Străbuna Cultură de stradă față de Client. Contractul de vânzare este considerat încheiat doar în momentul în care Clientul primește prin e-mail de la Străbuna Cultură de stradă confirmarea Comenzii.
  1. 2. Transferul proprietății și al riscurilor asupra Produselor intervine la momentul livrării coletului conținând Produsele, sub condiția efectuării plății integrale a Prețului și taxelor de livrare.
 1. Garanții:
  1. 1. Pentru Produsele livrate, Vânzătorul acordă garanție în condițiile legii, Produsele fiind însoțite de certificate corespunzătoare în acest sens.
 1. Dreptul de retragere a Clientului din Contract. Returul Produselor. Returnarea Prețului:
  1. 1. Clientul se poate retrage din Contract, prin denunțare unilaterală, într-un termen de 30 de zile, fără a fi nevoie să invoce vreun motiv.
  1. 2. Dreptul de a se retrage din contract expiră într-un termen de 30 zile începând cu ziua livrării (ziua primirii coletului, de către Client sau de către o terță parte desemnată de Client și alta decât transportatorul, așa cum este menționată pe AWB/dovada de primire emisă de Curier). Data livrării coletului și ziua când se împlinește termenul, intră în calculul termenului de 30 de zile.
  1. 3. Dacă decide să se retragă din Contract, Clientul este obligat să anunțe Străbuna Cultură de stradă, prin e-mail la adresa office@culturadestrada.com.
  1. 4. Pentru a fi sigur de denunțarea contractului în termen, este suficient pentru Client să trimită notificarea de denunțare înainte de expirarea termenului.
  1. 5. În cazul denunțării/retragerii din Contract, în termen de cel mult 14 zile de la data returnării Produselor, în stare corespunzătoare, conform celor arătate în acești Termeni și Condiții, Străbuna Cultură de stradă va restitui contravaloarea produsului. Aceasta se va face prin transfer bancar (în contul comunicat de tine prin e-mail). Taxa de transport va fi suportată de Client.
  1. 6. Străbuna Cultură de stradă va face rambursarea în termen de 14 zile de la primirea produsului returnat.
  1. 7. În cazul retragerii/denunțării, realizate cu îndeplinirea cerințelor de timp și de formă arătate mai sus, Clientul este obligat să returneze Produsele în starea corespunzătoare în care acestea au fost primite, nemodificate, nepurtate, curate, nepătate, nezgâriate și în toate cazurile nedeteriorate, cu etichetele intacte, în ambalajul în care au fost primite, în termen de cel mult 14 zile de la anunțarea deciziei de retragere (ziua anunțării retragerii și ziua împlinirii termenului, intrând în calculul acestuia).
  1. 8. Produsele pot fi returnate la alegerea Clientului printr-un curier ales de acesta sau prin intermediul Curierului ales de Străbuna Cultură de stradă, pe costul Clientului.
   În cazul în care se returnează toate Produsele într-un singur colet, returul realizat în această modalitate este scutit de taxe suplimentare de curierat.
  1. 9. În cazul în care au fost livrate seturi de Produse, trebuie returnat întregul set așa cum a fost livrat. În cazul în care la livrare s-a primit și un produs cadou, acesta trebuie de asemenea returnat. Orice Produs trebuie returnat cu toate accesoriile acestuia, care să fie în stare corespunzătoare, întocmai ca Produsul.
  1. 10. În cazul în care Produsele nu sunt returnate în stare corespunzătoare, conform celor arătate mai sus, Clientul va suporta deprecierea acestora diminuându-se în mod corespunzător suma ce trebuie restituită Clientului de către Vânzător. Clientul este răspunzător pentru orice valoare diminuată a Produselor rezultând din utilizarea acestora în alt mod decât este necesar pentru stabilirea naturii, caracteristicilor și funcționarii lor.
   În ceea ce privește starea Produselor returnate, examinarea stării acestora, pentru a vedea în ce măsură sunt conforme, se va realiza de către Producător în cel mult 14 zile de la primire, Clientul fiind informat în acest termen prin e-mail în cazul unor neconformități ce atrag reducerea sumei de rambursat. Clientul își exprimă acordul privind această procedură.
 1. Plângeri referitoare la conformitatea Produselor:
  1. 1. Produsele care fac obiectul comercializării prin intermediul magazinului online sunt produse noi, care nu prezintă defecte. În cazul în care Produsele prezintă totuși defecte, Străbuna Cultură de stradă va fi responsabil pentru acestea.
   Clientul este rugat să acorde atenție culorilor Produselor și să ia în considerare faptul că, datorită setărilor propriului calculator/dispozitiv electronic, anumite culori reale ale Produselor livrate pot prezenta diferențe față de ceea ce a afișat calculatorul/dispozitivul electronic al Clientului la momentul efectuării Comenzii. Aceste diferențe nu pot fi considerate neconformități.
  1. 2. În cazul în care Produsele prezintă defecte, constatate în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la livrare sau intervenite în perioada de garanție, stabilită conform legii române, Clientul se poate adresa cu o reclamație transmisă prin e-mail la adresa arătată la Secțiunea Contact și să returneze Produsele, conform procedurii arătate în acești Termeni și Condiții.
  1. 3. Produsele returnate se vor trimite la adresa: România, Arad, Str. Măgurele, nr. 35, cod poștal 310490. În vedere siguranței coletului și timpului de livrare al acestuia, se recomandă ca retururile să se facă doar prin firma de curierat Fan Courier, pe teritoriul României.
  1. 4. Străbuna Cultură de stradă va examina plângerea în 14 zile și va informa Clientul despre rezultat.
  1. 5. În cazul în care se constată reclamația Clientului ca fiind întemeiată, Produsele cu defecte vor fi înlocuite sau, în caz de imposibilitate de înlocuire, Clientului i se va restitui Prețul, în termen de 14 zile de la soluționarea reclamației.
  1. 6. În cazul în care reclamația va fi considerată ca neîntemeiată, Clientului i se vor returna Produsele, pe costul acestuia, însoțite de un e-mail care explică faptul că plângerea a fost găsită neîntemeiată, fără vreo altă obligație din partea Străbuna Cultură de stradă.
  1. 7. Despre soluționarea reclamației și soluția adoptată conform celor arătate anterior, Clientul va fi informat prin e-mail, la adresa furnizată la înregistrarea utilizatorului.
  1. 8. În caz de rambursare de către Străbuna Cultură de stradă a Prețului, se vor aplica în mod corespunzător prevederile secțiunii corespunzătoare din acești Termeni și Condiții.
 1. Anularea unei comenzi:
  1. 1. Clientul poate anula o comandă realizată, sunând la numărul +40 774 427 662 / +40 774 427 660 sau printr-un e-mail la office@culturadestrada.com în termen de 24 h de la finalizarea comenzii.
 1. Diverse:
  O dovadă a cumpărării însoțește fiecare produs cumpărat. Străbuna Cultură de stradă nu va fi responsabil pentru datele incorecte furnizate de Client.

  1. 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal:
   Consimțământul Clientului cu privire la procesarea datelor cu caracter personal este voluntară dar refuzul de a furniza consimțământul cu privire la prelucrarea datelor personale face imposibilă înregistrarea și cumpărarea din magazinul online. Orice informație cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal se găsește la pagina Politica privind confidențialitatea.
  1. 2. Prelucrarea datelor personale în scopuri de marketing:
   Clientul poate fi de acord ca prelucrarea datelor personale și transferul către o terță parte să se facă în scopul primirii de informații comerciale de la Străbuna Cultură de stradă, spre exemplu cu privire la ofertele speciale. Orice informație despre aceasta este disponibilă la pagina Politica privind confidențialitatea.
 1. Răspundere:
  1. 1. Răspunderea Dobre A. Cosmin Persoană Fizică Autorizată – în eventualitatea încălcării cu intenție sau din neglijență gravă a Termenilor și Condițiilor și/sau a Contractului: Dobre A. Cosmin Persoană Fizică Autorizată ca proprietar al magazinului online va fi răspunzător pentru pierderile care sunt o consecință directă și previzibilă, în mod rezonabil, a acestei încălcări.
   În orice caz (excluzând răspunderea pentru pagubele aduse vieții și/sau integrității corporale a unei persoane) răspunderea maximă față de Client pentru orice pierdere sau pagubă care se produce în legatură cu o Comandă, este limitată la prețul total al respectivei Comenzi.
   Străbuna Cultură de stradă nu răspunde pentru infectarea computerului unui Utilizator/Client cu viruși informatici, pentru atacuri cibernetice de orice fel, pentru pierderea datelor Utilizatorului/Clientului de pe dispozitivele acestuia sau deteriorarea oricărui echipament hardware sau program aparținând acestuia.
   De asemenea, Străbuna Cultură de stradă nu răspunde pentru e-mail-urile de tip phishing sau pentru link-urile partenerilor care pot apărea la un moment dat pe website.
  1. 2. Răspunderea Utilizatorului/Clientului: Utilizatorul/Clientul este responsabil pentru menținerea confidențialității datelor sale de Cont (user/e-mail și parolă), pentru gestionarea accesării Contului și pentru activitatea derulată prin intermediul Contului, precum și pentru navigarea pe website. De asemenea, Utilizatorul/Clientul poartă răspunderea exclusivă pentru realitatea/exactitatea/integritatea oricăreia și tuturor datelor furnizate proprietarului magazinului și pentru orice pagubă cauzată acestuia prin nerespectarea acestor Termeni și Condiții și/sau a Contractului.
  1. Proprietate intelectuală:
   1. 1. Întreg conținut al website-ului, incluzând fără a se limita la logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia, este proprietatea exclusivă a Străbuna Cultură de stradă.
   1. 2. Utilizatorului/Clientului nu ii este permisă copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, transferul, modificarea, alterarea, utilizarea, crearea de legături, expunerea, includerea oricărui element al website-ului în orice material al Utilizatorului/Clientului sau al unui terț, în alt scop decât cel de a încheia/executa un Contract pentru Produse și a se informa despre Produsele comercializate pe website, fără a exista un acord scris prealabil al Străbuna Cultură de stradă în acest sens.
    În cazul în care Utilizatorul/Clientul transmite/transferă proprietarului magazinului online orice informație sau conținut (inclusiv logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia) aceasta nu va genera nicio obligație pentru Străbuna Cultură de stradă, cu excepția cazului în care există un acord scris prealabil al părților în acest sens.
   1. 3. Prin accesarea acestor Termeni și Condiții, Utilizatorul/Clientul înțelege și acceptă că este interzisă în mod expres orice utilizare a website-ului și conținutul acestuia în alte scopuri decât cele permise expres conform Termenilor și Condițiilor/Contractului.
  1. Forța majoră. Cazul fortuit:
   Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale din Contract sau prevăzute în acești Termeni și Condiții, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, este datorată total sau parțial unui eveniment de forță majoră sau unui caz fortuit. Forța majoră este evenimentul extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut și nici împiedicat.
   Dacă în termen de 30 de zile de la data producerii, evenimentul de forță majoră sau cazul fortuit nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.
  1. Legea aplicabilă. Jurisdicția:
   Acești Termeni și Condiții, precum și Contractul se supun prevederilor legii române. În caz de dispute, acestea vor fi soluționate de instanța de judecată competentă, Utilizatorul/Clientul exprimându-și acordul în ceea ce privește această alegere de competență.
  1. Dispoziții finale:
   În cazul în care, din indiferent ce motiv, orice clauză din acești Termeni și Condiții se va dovedi nulă, inaplicabilă sau nevalabilă, ea va fi înlocuită cu o clauză validă, cât mai aproape ca sens de clauza inițială.
   Nevalabilitatea/ineficacitatea unei clauze/prevederi din acești Termeni și Condiții și/sau Contract nu va afecta valabilitatea/aplicabilitatea celorlalte clauze/prevederi, care vor continua să se aplice nemodificate.